Коронавірус COVID-19: короткий огляд головних подій за 22 травня

115

В Україні вже понад 20 тис хворих на COVID-19

Станом на 22 травня в Україні лабораторно підтверджено 20148 випадків захворювання на COVID-19. За останню добу зафіксували 442 нові випадків захворювання. За повідомленням прес-служби КПІ, завершення першої хвилі COVID-19 в Україні очікують наприкінці вересня.

На початку пандемії вірусу SARS-CoV-2 вважалося, що діти поза зоною ризику, але наразі коронавірус вже уразив більш як 1400 дітей в Україні. Крім цього, нещодавно стало відомо, що у дітей з’являються несподівані синдроми, які пов’язують із SARS-CоV-2. Що нині відомо про дитячу захворюваність, лікування і новий педіатричний мультисистемний запальний синдром, який так стурбував педіатрів всього світу, розповів Сергій Крамарьов, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб НМУ імені О.О.Богомольця.

Педіатр та коронавірус

Відсьогодні в Україні розпочинається перехід на “адаптивний карантин”

З 22 травня на українців чекає нова порція пом’якшувальних заходів. Зокрема, дозволяються пасажирські перевезення у містах (крім метро), діяльність готелів, проведення спортивних заходів без глядачів і багато іншого. Кабінет міністрів опублікував постанову про подовження карантину з поетапним послабленням у період з 22 травня до 22 червня з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Водночас, головний медик Львова Володимир Зуб зауважив, що зараз у місті не можна послабити карантин, бо протягом тижня фіксується більше 12 позитивних ПЛР-тестів на 100 тисяч мешканців. Крім цього, наразі не може перейти до послаблення карантинних обмежень Київська область, показники захворюваності у регіоні не відповідають критеріям, що встановлені МОЗ.

Рівень імунізації населення в Україні помітно знизився

Рівень щеплень проти кору та краснухи у першому кварталі 2020 року знизився на 20%. Через карантинні обмеження рівень імунізації населення знизився, і через це у МОЗ виникли деякі занепокоєння.

Нові ШВЛ придбають за гроші Європейського інвестиційного банку

У найближчий час відбудеться закупівля кількох сотень апаратів для штучної вентиляції легенів. Про це сповістив голова МОЗ під час робочої поїздки на Буковину. Також стало відомо, що задля транспортування хворих на CОVID-19 на Буковині задіють санавіацію. За один рейс один гелікоптер зможе перевозити 4-6 хворих.

Новонародженому в Японії вперше в світі пересадили стовбурові клітини

Японські лікарі вперше в історії здійснили унікальну операцію з пересадки стовбурових клітин новонародженій дитині. Біологи продовжать випробовувати даний метод, щоб в майбутньому розширити його застосування.

Ми продовжуємо слідкувати за ситуацією та щодня інформувати вас стосовно COVID-19 в Україні та світі. Слідкуйте за нами на Facebook, аби швидше отримувати нову інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я