В МОЗ похвалилися, що можуть робити до 400 тисяч COVID-щеплень за добу

193

Інфраструктурні можливості МОЗ розраховані на 350-400 тисяч щеплень на добу і навіть мають резерв для збільшення у разі необхідності. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Черга на вакцинацію до МВЦ. Фото Суспільне.

Попри те, що попит на протиковідні щеплення в Україні із запровадженням у більшості областей «червоних зон значно виріс, наявні інфраструктурні можливості системи охорони здоров’я дозволяють його задовольнити.

Кузін зауважив, що в областях, де вже введений «червоний» рівень карантинних обмежень, спостерігається «вакцинальний бум» – кількість звернень до пунктів і центрів вакцинації зросла майже вдвічі. Він запевнив, що в разі появи надвеликих черг і проблем з організацією процесу, відомство ініціюватиме відкриття додаткових центрів імунізації населення.  

«Зараз система вакцинації може робити до 350 тисяч щеплень впродовж доби, і ми виходимо вже на такі рівні», – впевнений Кузін.

За словами, головного санлікаря, раніше в Україні працювало близько 900-950 мобільних бригад, пізніше  їх кількість зросла ще на 100 мобільних бригад. Крім того, влітку працювало 2500 пунктів щеплення, наразі працює 3254. Також наразі працює 421 центр вакцинації.

Кузін також звинуватив в утворенні черг «не завжди добре налагоджених процесів по маршрутизації або наданню інформації перед входом» і запевнив, що команди як МОЗ, так і ВООЗ, Офісу ЮНІСЕФ виїжджають у регіони з перевіркою, вони «допомагають зробити все можливе для того, щоб кожний пункт працював ефективно».

Слід зазначити, що станом на 12 листопада, за даними МОЗ, в Україні одну дозу протиковідної вакцини отримали 11 986 075 осіб. Повний курс вакцинації пройшли 8 422 334 особи.

Нагадаємо, нещодавно в Івано-Франківську люди, що стояли в черзі на вакцинацію від коронавірусу в одному з ТРЦ, заблокували медиків, які закінчили прийом відвідувачів згідно із графіком роботи. Такий вчинок обурив містян, які прийшли за уколом.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я