Споживання рослинного білка після 60 років гальмує розвиток запалення

515

Регулярне споживання рослинного білка після 60 років уповільнює розвиток запалень, що виникають у зв’язку з віком, встановили вчені.

Журнал Current Developments in Nutrition опублікував звіт про дослідження вчених з Університету Тафтса. Вони виявили, що у людей у ​​віці понад 60 років споживання рослинних продуктів з великим вмістом білка сприяє зменшенню кількості маркерів запалення в організмі.

В рамках свого проекту вони аналізували стан 2 106 учасників довгострокового дослідження серцево-судинних захворювань під назвою Framhamham Study’s Offspring. Двічі з перервою в сім років фахівці оцінювали у добровольців показники дев’яти загальних біомаркерів запалення і окисного стресу, пов’язаних зі старінням організму і зумовленими таким старінням хворобами. Ці показники були співвіднесені з споживанням білка.

Вчені змогли переконатися в тому, що достатня кількість рослинного білка в раціоні людей після 60 років дозволяє ефективно боротися зі станом слабкості і гальмувати процеси вікового хронічного запалення.

Фахівці констатують, що «споживання рослинного білка може асоціюватися з більш повільним прогресуванням запалення, пов’язаного з віком».

«Рослинний білок в старіючої популяції важливий не тільки для підтримки м’язової маси, сили і фізичної функції. Ті учасники, які отримували рослинний білок у великих кількостях, відчували себе краще і запальний процес у них сповільнювався », – повідомили американські дослідники

Джерело: toneto.net

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я