ХАРЧОВА БЕЗПЕКА – ПОНАД УСЕ

1380

Міжнародна комісія «Кодекс Аліментаріус», що працює при ООН, затвердила нові вимоги стосов­но деяких продуктів харчування. Зокрема, до ува­ги спеціалістів комісії потрапив меламін. Незва­жаючи на те, що ця речовина визнана токсичною, її досі дозволено для використання в харчових продуктах і навіть дитячих молочних сумішах. При цьому сам сенс такої добавки досить сумнів­ний: меламін лише імітує більш високі концен­трації білка. Два роки тому «Кодекс Аліментаріус» встановила гранично допустиму місткість мела­міну для дитячого харчування – 1 мг/кг. Відтепер норма становить 0,15 мг/кг рідкої суміші.

Серйозну тривогу фахівців викликає також поширення вірусних захворювань через море­продукти, особливо устриці і мідії. Як поясню­ють у комісії, проблема не в самому делікатесі, а в воді, яка може бути заражена гепатитом А або но­ровірусами. Поціновувачам сирих морепродук­тів варто враховувати, що ці віруси руйнуються тільки під час нагрівання.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я