Вчені зафіксували перший офіційний випадок народження дитини з антитілами до COVID-19 після вакцинації мами

1184

Гіпотеза про те, що вакциновані від коронавірусу жінки, або ті, хто перехворів на COVID-19, можуть передати антитіла своїм дітям при народженні підтвердилась.

Вчені зафіксували перший офіційний випадок народження дитини з антитілами до COVID-19 після вакцинації мами

Раніше медики з оптимізмом, але обережно говорил про можливість передачі імунітету до коронавірусу від мам до новонароджених дітей, однак офіційного підтвердження цієї теорії не мали. 

Медик з Флориди отримала першу дозу вакцини Moderna на 36 тижні вагітності, а вже через три тижні народила здорову дівчинку, навіть до прийому другої дози вакцини. Більше того, у дитини за результатами тесту наявні антитіла до коронавірусу у достатній кількості, щоб забезпечити захист від хвороби, повідомляє видання Health.

Даний випадок зареєстрований в препринті дослідження, яке готується доктором Полом Гілбертом та Чадом Рудником, професорами Атлантичного університету Флориди. Дана робота ще не пройшла експертної оцінки.

Медики стверджують, що антитіла були виявлені в пуповинній крові, зразок брали під час народження. Таким чином, спираючись на ці дані, вчені стверджують, що імунітет може передаватись від матері до дитини навіть після однієї дози вакцини Moderna, схожим чином можуть працювати і інші препарати, припускають вчені.

Дане дослідження може переконати молодих мам, які сумніваються в безпечності чи доцільності вакцинації від коронавірусу під час вагітності. Воно демонструє, що така вакцинація може бути не лише безпечною, але й ефективною і для дитини.

Тим не менше, вагітні поки не входять в пріорітетні групи вакцинації у світі, бо клінічні дослідження вакцин майже не включали цю групу пацієнтів. Тож однозначних данних про її ефективність та безпечність наразі немає. Це є приводом для дискусій у всьому світі, для отримання однозначної картини, підкреслюють вчені, необхідні грунтовні дослідження. Однак, подібні випадки можуть дати медикам деякі дані для аналізу ще до початку масштабних клінічних випробувань серед вагітних жінок.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я