Стало відомо, як зробити COVID-щеплення і не заразитися у черзі

43

Українці масово пішли до пунктів вакцинації, коли в країні ввели «червоні» зони карантину. У пунктах щеплень утворилися черги, які підвищують ризик захворіти на COVID-19. Рекомендації щодо безпечної імунізації дала епідеміологиня Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк, повідомляє ТСН.Громадяни, які йдуть до центрів вакцинації, щоб зробити щеплення проти коронавірусної інфекції, мають дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції, гігієни рук та кашлю.

«Щоб не захворіти під час вакцинації, звичайно, мають діяти ті ж правила, які ми вже багато разів чули. Це соціальна дистанція, носіння маски, гігієна рук і кашлю. Я думаю, що кожен для себе може такі правила встановити», – зазначила Сояк.

За словами епідеміологині, якщо у приміщенні пункту вакцинації зібралося багато людей, слід почекати свої черги на вулиці.

Нагадаємо, що у застосунку «Дія» стався збій через перехід п’яти областей до «червоної» зони. Фахівці пояснили, що збільшилось навантаження на реєстри, тому сервіси в застосунку можуть працювати повільно.

Також повідомлялося, що при виборі вакцин для COVID-щеплення вагітних, варто надавати перевагу препаратам на платформі мРНК, в Україні це Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Раніше видання The Pharma Media повідомляло, що фармацевтичні компанії Pfizer і Moderna у наступному році можуть заробити 93 млрд доларів на продажі вакцин проти коронавірусної інфекції. Група аналітиків наразі оцінює у 124 мільярди доларів загальний обсяг продажу вакцин проти COVID-19 у 2022 році.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я