В Україні можуть закрити центри вакцинації від COVID-19

321

В країні кампанія з імунізації населення проти коронавірусу може бути згорнена через чотири-п’ять тижнів через сплеск захворюваності. Якщо центри вакцинації будуть працювати, то охочим зробити щеплення доведеться робити тести на COVID-19. Про це заявив лікар-інфекціоніст Віктор Петров, пише Obozrevatel.Фахівець підкреслив, що через загострення ситуації із захворюваністю на коронавірус, в Україні кампанія із вакцинації може зупинитися через чотири-шість тижнів.

«Активної вакцинальної кампанії ми матимемо ще чотири-шість тижнів, а далі цілком імовірно, що нам доведеться її згорнути у зв’язку з загостренням ситуації», – наголосив він.

Інфекціоніст доповнив, що кампанію з імунізації слід проводити в умовах сприятливої епідситуації, а не під час сплеску захворюваності. Він прогнозує, що до такого сплеску в Україні залишилося декілька тижнів, тому наразі слід максимально ефективно використати час для вакцинації проти COVID-19.

Лікар зауважив, що для проведення щеплень у центрах вакцинації під час сплеску захворюваності, всім охочим вакцинуватися знадобиться пройти тестування на COVID-19. Він додав, що в таких умовах істотно зростає ризик того, що людина може бути інфікована коронавірусом.

Петров доповнив, що зараженій людині не варто робити щеплення проти коронавірусної інфекції, бо воно може викликати додаткові побічні реакції. Він зазначив, що громадяни, які зараз не хочуть вакцинуватися, потім ризикують мати відтерміноване щеплення через хворобу або неможливість його зробити у безпечному середовищі.

Нагадаємо, що в Україні запровадили норми з кількості щеплень проти коронавірусу, яку мають виконувати пункти й центри вакцинації, а також мобільні бригади.

Раніше Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що у громадян України має бути безперервний доступ до вакцинації від коронавірусу, навіть у вихідні чи святкові дні.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я