На Прикарпатті бракує вакцин проти правця, сказу, гепатиту B та туберкульозу

78

У регіоні знизилися показники щеплень через недостатню кількість вакцин проти гепатиту В, правця, туберкульозу та сказу. Про це заявила начальниця управління охорони здоров’я Івано-Франківська Марія Бойко, пише видання Kurs.В Івано-Франківському перинатальному центрі не вистачає вакцин проти гепатиту В та туберкульозу, які немовлята отримують майже одразу після народження. Повідомляється, що наразі у пологовому будинку залишилося чотирнадцять доз вакцини проти гепатиту В, а в центрі первинної медичної допомоги – лише чотири дози.

Наразі медики вакцинували проти туберкульозу понад сімсот немовлят, але це трохи більше, ніж половина від усіх новонароджених.

Бойко зауважила, що імунізація немовлят у пологовому будинку майже зупинена. Вона доповнила, що для її проведення були відсутні вакцини у квітні-травні.

«Спочатку у нас не було вакцини у квітні-травні. Потім ми її отримали і зараз робимо БЦЖ тим, хто народився в той час, але вже у сімейних лікарів», – роз’яснила Бойко.

Вона доповнила, що забезпеченість вакциною проти сказу складає близько 50% від потреби.

Медики нестачу вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, сказу та правця пояснюють тим, що всі зусилля спрямовані на боротьбу з епідемією коронавірусу. Повідомляється, що поки невідомо, коли ситуація із вакцинами стабілізується.

Раніше стало відомо, що на Донеччині закінчилися вакцини від туберкульозу. У Донецькій області через відсутність вакцини перестали робити щеплення від туберкульозу новонародженим дітям у пологових будинках.

Нагадаємо, що в Україні кожна п’ята дитина не має гарантованого захисту від інфекційних захворювань. У період пандемії COVID-19 змінилися правила та алгоритм рутинної вакцинації.

Також повідомлялося, що у світі близько півтора мільйона дітей щороку помирає від хвороб, яким могла б запобігти імунізація.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я