В Україні стартувала масова вакцинація населення від COVID-19

223

Пілотні центри відкрилися в трьох великих містах країни – Києві, Львові, Одесі. Отримати щеплення можна у вихідні дні, у столиці – на базі Міжнародного виставкового центру, у Львові – на «Арені Львів», в Одесі – на стадіоні Одеської юридичної академії.

В Україні стартувала масова вакцинація населення від COVID-19

Так, за даними МОЗ, в центрах вакцинації щепитимуть від коронавірусної хвороби тих осіб, які записалися до листа очікування в застосунку або через веб-версію сайту «Дія», а також через контактний центр Мінохорони здоров’я.

Крім того, в МОЗ повідомили, що обирати вакцину в Центрах не можна. Наразі людей вакцинують китайським препаратом CoronoVac. 

У Києві Центр вакцинації відкрився 30 травня, він розмістився в МВЦ. Пункт і надалі працюватиме на вихідних з 10:00 до 18:00. Перед тим як потрапити до Центру, потрібно пройти температурний скринінг. Перед щепленням людина заповнює бланк, отримує інформаціє про вакцину, також лікар запитує про стан здоров’я та роз’яснює можливі індивідуальні реакції. Після уколу вакцинована людина отримує картку з даними: дата щеплення, назва вакцини, дата та місце отримання другої вакцини. Всього за минулі вихідні у столиці вакцинували 3467 людей.

У Львові центр масової вакцинації від COVID-19 також відкрився у суботу, він розташований на міському стадіоні «Арена Львів», графік його роботі з 10:00 до 19:00. Щеплення львів’янам роблять міські бригади комунальних поліклінік.

В Одесі пункт щеплення відкрився у неділю, 30 травня, він працює з 10:00 до 17:00. Однак остаточний графік наразі невідомий, його планують затвердити після аналізу перших днів роботи.

У всіх трьох містах до організації процесу залучили медпрацівників, студентів-медиків комунальних коледжів.

Раніше новопризначений міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначав, що центри вакцинації зможуть відкривати в будь-якому місті України, а рішення щодо відкриття приймає міський голова.

Нагадаємо, що кампанія з вакцинації в Україні стартувала 24 лютого цього року.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я