У Британії ініціюють створення міжнародної групи для боротьби з пандеміями

54

Велика Британія створить групу експертів, які будуть вивчати питання, пов’язані з готовністю світу до нових пандемій. Команда буде сформована в рамках організації G7 за участю фармацевтичних компаній AstraZeneca, Pfizer і J&J. Експерти визначяться, яким чином можна розробляти вакцини проти майбутніх пандемій за 100 днів. Таку інформацію сповіщає Reuters.

У Британії ініціюють створення міжнародної групи для боротьби з пандеміями

Команда буде називатися Партнерство щодо забезпечення готовності до пандемії (PPP). Вона буде створена при організації G7 і звітуватиме перед нею. PPP буде діяти під керівництвом головного наукового радника британського уряду Патріка Валланса. Також до керівного склад увійдуть очільники компаній, що виробляють вакцини від коронавірусу (AstraZeneca, Pfizer і Johnson & Johnson), а також різні вчені.

Вже в червні на саміті G7 група представить звіт про свою діяльність. Команда також дасть рекомендації з приводу того, яким чином можна буде розробляти вакцини проти прийдешніх пандемій протягом 100 днів.

«Як президент G7 Велика Британія сповнена рішучості працювати з нашими партнерами, щоб краще відновитися після коронавірусау і підвищити глобальну готовність до майбутніх пандемій», – наголосив голова британського МОЗ Метт Хенкок перед засіданням групи.

«Ця нова група експертів в майбутні роки буде направляти наші зусилля щодо захисту людей у всьому світі від нових хвороб і порятунку життів», – додав він.

Також Велика Британія заявила, що пожертвує на 16 млн фунтів стерлінгів ($22 млн) більше Коаліції за інновації в галузі забезпечення готовності до епідеміям (CEPI). Кошти будуть спрямовані на підтримку глобальних поставок вакцин та їх розробку.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я