У МОЗ ухвалили стандарти лікування гепатитів В і С

225

В Україні МОЗ затвердило стандарти терапії вірусних гепатитів В і С, на які в Україні хворіє 1,3 млн громадян. Таку інформацію у соцмережі Facebook сповістив головний санлікар країни та заступник керівника МОЗ Віктор Ляшко.

У МОЗ ухвалили стандарти лікування гепатитів В і С

Він зазначив, що лікуванням людей, які хворіють на вірусний гепатит С без ускладнень, згідно стандартів, зможе займатися лікар, що пройшов відповідне навчання.

Пан Ляшко наголосив, що за оновленими стандартами, пацієнт зможе значно менше витрачати на діагностику.

«Якщо раніше необхідно було робити низку дорогих специфічних аналізів, для того щоб лікар міг призначити схему лікування, то тепер лікуючий лікар може призначати препарат відразу після підтвердження діагнозу з мінімальним необхідним обсягом додаткових обстежень. Таким чином, пацієнт не витрачає свій час і кошти на дороге обстеження», – роз’яснив він.

Заступник очільника МОЗу сказав, що у нових стандартах є прописані заходи щодо запобігання інфікування і чітко визначений перелік осіб, яким слід проходити  тест на вірусні гепатити.

Зазначається, що ключовим заходом профілактики вірусного гепатиту В є вакцинація, яку роблять згідно Нацкалендаря щеплень 1 день народження, в 2 і 6 місяців. Водночас зробити щеплення від гепатиту можливо в будь-якому віці.

До профілактичних заходів гепатити С є використання бар’єрних контрацептивних засобів, застосування одноразових шприців, голок, краплинних систем, гінекологічних оглядових дзеркал та індивідуальних зубних щіток, лез для гоління, контактних лінз. При роботі з інструментами багаторазового призначення необхідно їх стерилізувати. Це стосується манікюрного, хірургічного, стоматологічного, лабораторного інструменті, а також засобів для татуажу та пірсингу.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я