У бюджеті на 2021 рік не передбачені доплати для медиків, які працюють з COVID-19, – Ольга Стефанишина

995

На 2021 рік Комітет з питань бюджету ВР не заклав до держбюджету фінансування на доплати медикам, які працюють з коронавірусом. Таку інформацію сповістила нардепка Ольга Стефанишина, колишня заступниця очільника МОЗ на власній сторінці у соцмережі Facebook.

У бюджеті на 2021 рік не передбачені доплати для медиків, які працюють з COVID-19, – Ольга Стефанишина

Вона наголосила, що ключова причина такого рішення – брак фінансування.

«Забрати доплати в 300% медикам за роботу з COVID-19 і будь-якої надії на підвищення зарплат – це топ!», – обурилася депутатка.

Пан Стефанишина зазначила, що дефіцит у проєкті держбюджету на 2021 рік становить 23 млрд грн. Також вона підкреслила, що Програма медгаратній теж має недофінансування у обсязі 80 млрд грн. Вона пояснила, що послуги даної програми необхідні для того, щоб мінімізувати витрати пацієнтів на лікування.

Нардепка доповнила, що під час засідання Комітету не були присутні представники від МОЗ разом з головою відомства Максимом Степановим.

Стефанишина підсумувала, що вона особисто та весь Комітет з питань здоров’я нації, меддопомоги та медстрахування спільно з експертами та аналітиками продовжать вимагати додаткових 102 мільярди на Програму медичних гарантій.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я