Більше чверті лікарів можуть завтра піти на пенсію. Хто лікуватиме українців?

9820

В Україні близько 50 тисяч лікарів на сьогодні – люди пенсійного віку. Такі вражаючі цифри навів Міністр охорони здоров`я Максим Степанов на брифінгу 23 серпня.

Лікарі пенсіонери

З огляду на те, що за даними статистичних звітів МОЗ України, станом на 31.12.2018 р. медичну допомогу в закладах охорони здоров’я різних форм власності надавали 185,675 тис. лікарів усіх спеціальностей, і, на жаль, тенденція відтоку фахівці з галузі останнім часом лише прогресує, то висновки невтішні: понад чверть лікарів можуть не сьогодні-завтра піти на заслужений відпочинок. І хто тоді надаватиме українцям медичну допомогу?

Питання кадрів в системі охорони здоров’я стоїть дуже гостро. Епідемія коронавірусу продемонструвала, що в Україні вкрай не вистачає епідеміологів та вірусологів.  На цьому брифінгу Міністр зауважив також, що лише у сільській місцевості дуже чекають 8 тисяч фахівців різних медичних спеціальностей. Проте, на жаль,  і в містах , навіть обласних центрах і столиці, є дефіцит лікарів.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2 Коментарі

  1. Дайте зарплату нормальную а не 4000грн. И будут вам специалисты

  2. Більшість лікарів-пенсіонерів (за віком) ніде зі своєї роботи не підуть (Не всі, бо я вже кілька років на пенсіі за вислугою років і не надто сумую за безсонними ночами та мізерною зп, і не лише я). Але… у більшості все ж До останнього дня життя сенільні старикани ходитимуть працювати, особливо ті які не звикли жити на зарплату (і не розраховували на неЇ), бо виявляється, що у більшості пенсія буде між 1-2 мінімальними, не більше 100$. А якби раптом пішли усі – катастрофи не трапилось би. Користі від більшості небагато, а молодь впорається. Молодим лікарям через пенсіонерів працювати у багатьох випадках ніде, і зарплати через них не зростатимуть, бо жодних претензій пенсіонери не висловлять щодо розміру оплати праці і умов, бо їм швиденько на двері покажуть, за якими пенсія у 2ооо- 2500 грн. І кількість пенсіонерів серед медиків – це зовсім не новина, так триває десятиріччями…

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я