Вчені дізналися, який ген впливає на розвиток пухлини головного мозку у дітей

243

Науковці з Манітобського університету змогли визначити ген, який пов’язаний зі смертельною формою пухлини головного мозку у дітей. Дослідження оприлюднили у виданні Nature.

Вчені під час дослідження з’ясували, що ген OTX2 діє як контрольний перемикач для надзвичайно агресивної форми пухлини головного мозку у дітей – медуллобластоми 3-ї групи. Науковці виявили, що цей контрольний перемикач не функціонує, і зберігає ракові стовбурові клітини недоторканими.

Доктор Тамра Вербовецкі-Огілві, доцент кафедри біохімії та медичної генетики в Медичному коледжі Макса Реді та автор статті зазначає, що цей ген постійно живить пухлину і робить цю форму раку важкою для лікування.

«Ген OTX2 постійно підживлює пухлину, і це робить рак важким для лікування», – розповідає автор статті.

Вчені спробували зімітувати ефекти зниження OTX2 за допомогою препаратів для уповільнення зростання пухлини головного мозку у мишей.

«Препарат подвоїв час виживання приблизно у 30-40% тварин. Ми прагнемо до створення більш якісної, цілеспрямованої терапії, що зберігає здорові клітини недоторканими», – зазначає Тамра Вербовецкі-Огілві.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я