Інновація у кардіохірургії: вчені розробили штучний серцевий клапан, що буде “рости” разом з дитиною

397

У дитячій лікарні Бостона вчені створили протез серцевого клапана із регульованим діаметром. Клапан можна регулювати без здійснення оперативного втручання, повідомляє наукове видання EurekAlert!.

Вчені розробили унікальний клапан серця, що не потребує заміни протягом життя

В основі винаходу дослідники використали клапани, які застосовуються у венах ніг. На відміну від сучасних штучних клапанів серця, вони містять не 3, а 2 стулки. Також вони можуть реагувати на зміну діаметра вен.

Американські вчені провели низку дослідів нового клапана на тваринах та змогли підтвердити, що новий штучний серцевий клапан здатний змінювати свою форму в ході зростання організму. Згодом буде необхідно регулювати розмір такого імпланта за допомогою катетера.

«У порівнянні з операцією на відкритому серці – це малоінвазивна процедура», – зазначили вчені.

Дослідники зауважили, що стан здоров’я тварин, яким встановили в рамках досліду серцевий клапан, залишається добрим. Їхні показники згортання крові перебувають в нормі, навіть через тривалий час після операції.

Вчених дуже надихнули результати дослідів на тваринах, тому вони планують здійснити клінічні випробування на людях протягом 1-2 років.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я