Небезпечна куркума: експерти визнали популярну пряність токсичною

652

Куркума має низку цілющих властивостей і широко використовується в усьому світі як в області кулінарії, так і у медицині.

Куркума

Вчені з США виявили, що недобросовісні виробники можуть додавати до прянощі спеціальний барвник, щоб забезпечити їй красивий впізнаваний колір.

В рамках дослідження в приправах був виявлений хромат свинцю, причому «зіпсованими» виявилися 7 з 9 регіонів країн-постачальників. Якщо додати неякісну куркуму до страви, то можна отруїтися важкими металами.

Свинець становить небезпеку для серця та нервової системи людини. Також він може спричинити різні захворювання у дітей.

Джерело: АіФ Україна

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я