Американський медик успішно випробував ліки від своєї смертельної хвороби на собі

513

Смертельно хворий Доктор Девід Файгенбаум з Пенсільванського університету поставив на собі експеримент, приймаючи дослідний препарат від тяжкої форми хвороби Кастлемана. 30% хворих на цю хворобу живуть не більше 5 років. Приймаючи медпрепарат сиролімус, Девід протягом 5 років має стійку ремісію.

Коли Девіду Файгенбауму було 25 років, у нього діагностували хворобу Кастлемана. Це досить рідкісна хвороба, яку характеризує тривалий безсимптомний перебіг. Вона стоїть в ряду широкого спектру аутоімунних і онкологічних хвороб, а також несе ризик розвитку неходжкінської лімфоми.

У молодого лікаря була агресивна форма цієї хвороби. Кожний третій пацієнт з цим діагнозом помирає протягом 5 років. Звичайні антипухлинні препарати та хіміотерапія його стан не покращили. І доктор вирішив зайнятися пошуками ефективних ліків, що врятували би не лише його, а й інших пацієнтів.

Він спробував сиролімус (рапамацін) – імунодепресант, який застосовують при пересадці органів, щоб вони краще приживались. Лікар вирішив випробувати препарат на собі. І ось вже 5 років в нього стійка ремісія.

Його методика також допомогла двом іншим пацієнтам досягти ремісії, що триває вже півтора року.

ЗМІ повідомляють, що разом з колегами Девід невдовзі проведе більш широкі клінічні дослідження цього знайомого препарату, що виявився дієвим проти хвороби, у лікуванні якої його раніше не застосовували.

Джерело: Daily Mail

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я