ВООЗ оголосила антивакцинальників однією з найбільших загроз здоров’ю людства

1460

Сьогодні інфекційні захворювання на кшталт кору та свинки повернулися саме «завдяки» руху антивакцинальників. Проблема ускладнилася настільки, що голова Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і лікарських засобів США (FDA) нещодавно виступив із публічною заявою, в якій наголосив: люди, котрі навмисно відмовляються від вакцинації, можуть спровокувати спалахи інфекцій епідемічних масштабів.

Загалом проти цього руху виступають з публічними заявами все більше науковців, активістів та політиків. Цього разу двоє вчених, астрофізик Ітан Сігель (Ethan Siegel) і мікробіолог Алекс Березоу (Alex Berezow), написали для видання Scientific American палку статтю, де стверджується, що люди, які відмовляються від вакцинації без поважних причин, настільки ж небезпечні для оточуючих, як і п’яні водії, а «їхня поведінка наражає на небезпеку здоров’я та безпеку невинних перехожих, які мали нещастя опинитися на їхньому шляху».

Астрофізик і мікробіолог не стримуються у висловах, зокрема вони порівняли антивакцинальників із п’яними водіями. За словами авторів, антивакцинальники «егоїстично і зумисне піддають ризику життя всіх людей, з якими вони хоча б раз перетинаються». Вони стверджують, що люди, які вирішують наразити на небезпеку оточуючих через відмову від щеплень, мають право так себе поводити – та лише до тих пір, поки вони ніяк не стикаються з соціумом. У випадку відмови від вакцинації таких людей потрібно виганяти із суспільства.

«Занадто жорстоко? Ми так не вважаємо. Якщо хтось хоче голосно слухати музику, безладно стріляти з рушниці і пити за кермом, потрібно дозволити йому робити те, що хочеться – але тільки на території своєї власності й на значній відстані від інших людей. Якщо ви не хочете отримувати щеплення, можливо, це ваша справа, але тільки якщо ви погодитеся назавжди переселитися в якусь пустелю», – пишуть автори.

Джерела: Futurism.com, Scientific American

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 коментар

  1. ЧОГО ЦЕ ЗАХИЩЕНИМ ВАКЦИНАМИ ЛЮДЯМ ЧИ ДИТЯМ БОЯТИСЯ НЕПРИВИТИХ?? ?? ??? ПОРА СТВОРЮВАТИ ОКРЕМИ ДИТЯЧИ САДКИ ТА ШКОЛИ ДЛЯ НЕПРИВИТИХ ВУНДЕРКИНДИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я