Дієтичні напої – шлях до … інсульту?

345

Як стверджують американські дослідники, регулярне вживання так званих дієтичних напоїв, що містять цукрозамінники (підсоложувачі), асоціюється із підвищеним ризиком несприятливих серцево-судинних подій.

Зокрема, вони заявляють, що два і більше дієтичних напої в день підвищують ризик розвитку ішемічного інсульту зі смертельним і несмертельним результатом на 23%. При цьому ризик розвитку геморагічного інсульту не має суттєвої кореляції з рівнем споживання таких продуктів.

Нові дані, отримані фахівцями з медичного коледжу Альберта Ейнштейна, вказують на те, що вживання напоїв із цукрозамінниками може бути пов’язано з підвищеним ризиком розвитку не тільки ішемічного інсульту, але й  ішемічної хвороби серця, оклюзії дрібних судин, а також смерті від усіх причин.

Ці висновки базуються на спостережному дослідженні, в якому аналізувалися медичні записи майже 82 000 жінок. Період спостереження склав 3 роки.

Джерело: Medscape

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я