ВООЗ: необхідні додаткові докази використання вакцин проти COVID-19 у дітей

71

Всесвітня організація здоров’я опублікувала нові рекомендації, в яких пропонує почекати з вакцинацією дітей і підлітків, якщо вони не входять в групу ризику. При цьому пацієнтів молодше 18 років вже вакцинують в деяких країнах, а в Україні раніше керівник МОЗ Віктор Ляшко заявляв, що в недалекому майбутньому можуть почати вакцинувати від COVID-19 і дітей.ВООЗ опублікувала на своєму сайті оновлені рекомендації з вакцинації населення проти коронавірусної інфекції. Організація повідомляє, що «вакцинувати дітей на цей час не варто». Пояснюючи це тим, що як правило, діти та підлітки легше переносять перебіг хвороби в порівнянні з дорослими.

У Всесвітній організації охорони здоров’я підкреслюють: щоб дати загальні рекомендації по вакцинації дітей від COVID-19, ще необхідні додаткові докази використання різних вакцин проти COVID-19 у дітей.

У зв’язку з цим, ВООЗ рекомендує вакцинувати дітей і підлітків менш терміново, ніж літніх осіб, а також людей з хронічними захворюваннями та медпрацівників.

Крім того, в ВООЗ нагадали про необхідність продовжувати дітям отримувати рекомендовані дитячі щеплення.

Нагадаємо, наприкінці травня EMA рекомендувала імунізувати підлітків від COVID-19 вакциною Pfizer.

На початку червня німецький уряд заявив про плани протягом літа імунізувати підлітків проти коронавірусної інфекції хоча б однією дозою.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я